8 травня 2007 року Володимир, Дмитро та Любомир Патіси заснували компанію Eskada-M.

На той момент ми мали небагато:  невеличку команду, виробництво, площею 70 м2 та величезне бажання творити, але це був тільки початок…

Ми мало знали про те, як будувати бізнес, але твердо усвідомлювали одне - ми прагнемо розвиватись. З кожним роком ми додавали нові послуги та потрохи розширювали територію. Рухались ми шляхом додавання цінності до продукту.  Ми почали робити порізку, кромкувати, лакувати. Було дуже не просто, але віра команди в успіх робить диво. Клієнти почали довіряти компанії і разом з тим замовляти велику кількість різноманітних послуг. Згодом, у нас з’явилась фірмова упаковка, а разом з нею – гарантія вчасної та безпроблемної доставки по всій Україні.

Виробництво набирало неабияких обертів. Ми почали робити все і відразу, і розпочався справжній хаос. Від цього страждали в першу чергу наші клієнти. Потрібно  було терміново виправляти ситуацію і власники компанії вирішили інвестувати в обладнання. На щастя, в процесі прийняття рішення, до нас в руки потрапила книга Еліяха Голдратта “Ціль”. В книзі була описана історія, що відбувалася з нами. Там ми і знайшли рішення, яке змінило наш світогляд і допомогло врятувати ситуацію, без інвестування в обладнання. ТОС – теорія обмеження системи. Ми пройшли навчання в Києво-Могилянській бізнес школі, там нам пояснили, що це таке і з чим це їсти. Навчились і поїхали втілювати. Це був дуже серйозний проект і в нашій команді знайшлась людина, яка стала його куратором.  Ми впровадили ТОС за 7 місяців. За цей час зменшилась кількість “червоних” замовлень з 34 % до 6%, а замовлень, що не були відвантажені вчасно,  “чорних” – з 7 % до 2%. Нам вдалося скоротити термін виготовлення замовлень з 14 робочих днів до 10. Нарешті все стабілізувалось. Терміни відвантаження налагодили, клієнти отримували все вчасно, якість продукції підвищилась. Врешті-решт ми почали виходити на експортні ринки. Для європейців наша система була відома, тому це неабияк допомогло нам. Зараз ми продаємо у Швецію, Швейцарію, Данію, Велика Британію, Польщу, Білорусію та Молдову.

Та давайте повернемося до нашої історії.

Все було чудово, але іноземні  ринки надав невтішний зворотній зв'язок: наша ціна зависока. З’явилося нове завдання - стати більш ефективними. Відповіддю став Lean production. Це довгий шлях, але на 100% ефективний. Віктор Роман – спеціаліст по впровадженню Lean, упродовж року працював над втіленням системи на нашому виробництві, і сьогодні вже є чим пишатись. Ми створили потокове виробництво, при якому всі операції виконуються у визначеній, заздалегідь установленій послідовності, це найбільш ефективна форма організації виробництва по масовому випуску продукції, що забезпечує високе зростання продуктивності праці, безперервність виробничого процесу і найвищий рівень якості. Розробили розмітку території, стандартизували усі процеси, почали проводити навчання. Насправді, це нескінченний процес, ми не перестаємо навчатись та удосконалюватись. Продуктивність збільшилась аж в 2 рази, також зменшилась кількість браку і кількість змін. Ми сфокусувалися на тому, що хоче клієнт, а не на тому, що ми можемо. Все це вдалося реалізувати не зупиняючи виробництво ні на хвилину, так би мовити, “поміняли колеса на ходу”.

На сьогоднішній день головне завдання -  досягти похвилинного планування. Процеси вже «відшліфовані» і тепер перейшли до етапу інвестування. В майбутньому плануємо розширюватись та опановувати нові ринки.

У нас є система мотивації і бажання стати краще не за рахунок важкої ручної праці, а навпаки, ми  хочемо щоб люди працювали комфортно та легко У нас є система пропозицій, де можна надавати варіанти, щодо покращення умов праці і будьте впевнені, що до уваги буде прийняте кожне слово. Ми завжди щасливі, коли наші співробітники ростуть, як професіонали. Кар`єрний ріст - це не тільки можливість, яку ми надаємо, а й етап, на якому ми із задоволенням допомагаємо кожному. Ви можете почати з найпростіших процесів на нашому виробництві, а згодом зайняти  посаду менеджера чи керівника. Ми хочемо, щоб наші співробітники завжди посміхались. Для цього кожного дня ми влаштовуємо тематичні кава-брейк, а  щоп’ятниці ми збираємося всі разом на Шабат, де  вечеряємо, п’ємо вино та обговорюємо успіхи і поразки у роботі за тиждень. Ми дуже любимо проводити час разом, для цього ми влаштовуємо Team Building, там збираються всі співробітники Eskada-M з усієї України, такі заходи дуже допомагають згуртувати команду та гарно провести час.  Про деякі проекти, які ми втілюємо в життя в нашій компанії, ви вже чули, але це ще не все, в планах у нас їх ще дуже багато і в кожному з них важлива саме ваша роль. Кожен співробітник, який приймає активну участь у проектах обов’язково отримує заохочення та сюрпризи від компанії.

Компанія “Eskada-M” – це великий корабель. В нас є заданий шлях і ми рухаємося тільки вперед. Нам не страшна качка, сильний шторм, ми з легкістю обійдемо скелі і рифи, бо ми справжня команда. Разом ми здатні творити дива.

"Люди, які працюють на виробництві – це його серце, яке своїми стараннями приносить не лише результат для цілої компанії, але й впливають на ВВП цілої країни." – Любомир Патіс.